Vinner av Arctic Talent 2018!

Nord Norges største musikkstipend tildeles Hollow Hearts.

Vinneren av Arctic Talent 2018 er et nytt tilskudd på den nordnorske musikkscenen. Så sent som i vår slapp bandet Annabelle, debutalbumet som den nordnorske kvartetten mottok strålende anmeldelser for. Hollow Hearts ble etablert i slutten av 2016 har på kort tid satt ett tydelig musikalsk avtrykk i hele landsdelen. Nå står bandet klar til å kapre et bredere publikum.  

-Bandet leverer livekonserter av internasjonal kvalitet til utsolgte hus og stående ovasjoner. Nykommeren er alt booket inn på noen Norges største musikkfestivaler. Det er spesielt liveopptredende, der de fire artistene evner å gripe, engasjere og overraske publikum, som bidrar til at bandet virkelig stikker seg ut i musikklandskapet, sier Andreas Wulff, jurymedlem og kommunikasjonsdirektør i Eni Norge.  
 
-Fire strålende musikere som representerer hele den nordlige landsdelen har funnet sammen i det musikalske grenselandet mellom americana, country og pop og rock. Med usedvanlig sterk vokal, svært dyktige musikere og en låtskriver-teft juryen sjeldent har opplevd tror vi at dette bandet er klare før større oppgaver både i Norge men også i utlandet, sier Robert Lundgren, jurymedlem og festivalsjef for Varangerfestivalen.

- Med medlemmer fra både Nordland, Troms og Finnmark, basert i Tromsø, er dette virkelig en Nordnorsk stolthet!

-Vi har sett at Arctic Talent prisen har bidratt sterkt til å løfte fram artister både nasjonalt og internasjonalt. Det skal bli svært spennende å følge Hollow Hearts framover. Vi har sterk tro på bandet, poengterer Lundgren.

Hollow Hearts består av Ida Løvheim (vokal, gitar og trekkspill), Ida Karoline Nordgård (vokal og bass), begge fra Troms, Mikael Pedersen Jacobsen (vokal og trommer) fra Finnmark og Christoffer Nicolai Mathisen (vokal, gitar og pedal steel) fra Nordland.

Arctic Talent er Nord Norges største musikkstipend og tildeles årlig under Varangerfestivalen. Prisen, som finansieres av Eni Norge, er på 400 000 kroner og knyttes til lanseringsaktivitet over ett år fra tildelingstidspunkt. Prisen ble etablert i 2014 i et samarbeid mellom Eni Norge og Varangerfestivalen. Målet med Arctic Talent er å bidra til større kommersielt nedslag for artister med utspring i nord, og som har ambisjoner og potensial.

Vinneren utpekes av en bredt sammensatt fagjury. Fagjuryen består av:  
Robert Lundgren, Festivalsjef Varangerfestivalen
Einar Idsøe Eidsvåg, Rådgiver Music Norway
Brynjar Rasmussen, produsent Nordnorsk jazzsenter
Fredrik Forssman, Leder Kompetansesenter for Rock i Nord-Norge
Kirsti Lervoll, Tidligere Festivalsjef Riddu Riddu
Andreas Wulff, Kommunikasjonsdirektør Eni Norge AS


Bandet spiller i Finnmarkenteltet onsdag 8 august kl 22.30