Varangerfestivalen presenterer Northern Soul 2018: Likholmen

Kommuniké fra Likholmen:

Vi er som skapt for en slik anledning: Å gå dypt inn i noe over lang tid, og skape et helhetlig univers, med musikk og bilder.

Å få gjøre dette, er som å avholde bursdag, julaften bryllup, barnedåp og begravelse på en gang. Og å gjøre det i Vadsø er som å komme heim, og dra på pilgrimsferd på en og samme gang.
Som band er vi som stedet vi sogner til; den nordnorske kysten. I tillegg til slitet, farene, ekstremitetene og mørket har jo Nord-Norge vært kjent for en enorm naturrikdom, internasjonalisme, dynamikk og mangfold.
Men eksakt hva vi kommer til å presentere på årets Northern Soul, og hvem vi samarbeider med for anledningen kan få være en hemmelighet enn så lenge.

Vi er der vi vil være akkurat nå - og det eneste vi kan love når teppet går opp for oss i August, er at det er et år med destillert blod, svett, tårer, saltvann, smilerynker, fysisk poesi og kulminert magi vi kommer for å gi dere.

-    Vi har helt siden vi hadde Likholmen på Kooperativet for noen år siden sett for oss denne gjengen på en større scene og drømt om at dem skulle gjøre vårt bestillingsverk Northern Soul.  Så når dem i fjor sommer sa ja, så følte vi at brikkene begynte å falle på plass, sier festivalsjef Robert Lundgren.

-    Dette blir en nær og sår audiovisuell opplevelse om Nord-Norge anno 2018, noe vi tror Likholmen er skapt for å levere, sier Lundgren.

Northern Soul er delfinansiert av Kulturnæringstiftelsen Sparebank1 Nord-Norge.