Varangerfestivalen lanserer nytt millionprosjekt!

Øverst fra venstre: Emma Elliane Oskal Valkeapää, Jon Iver Eira Tellefsen Sara Marielle Gaup Beaska, Petter Carlsen. Under: Anna Von Hausswolff og Aleksander Olai Korsnes, Rein Film.

Varanger Talent Academy er knyttet til Varangerfestivalen og er fra 2017 finansiert med støtte fra Talent Norge, Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge og Eni Norge. Talentprogrammet er tredelt og består av bestillingsverket Northern Soul som åpner festivalen, Nord-Norges største talentpris Arctic Talent som deles ut på åpningsdagen og Varanger Sessions, urpremierer som gis en levetid også etter festivalen.

Satsingen er spesielt myntet på å dyrke samarbeid og løfte frem talenter fra nord. Initiativet kommer fra festivalsjef Robert Lundgren:

- Vi brenner for denne landsdelen og menneskene som bor her. Derfor er det fantastisk at vi i Varangerfestivalen nå kan satse enda sterkere på talentene i denne regionen, sier Robert Lundgren som ser frem til å presentere årets deltakere i programmet.

- Vi skal være den viktigste støttespilleren for at unge talenter skaper nettverk og samarbeid og tar de siste skrittene mot en nasjonal og internasjonal karriere. Det er i menneskene talentet bor! sier Robert Lundgren.

Årets deltakere i talentprogrammet er:
Northern Soul: Petter Carlsen og Rein Film
Arctic Talent: Offentliggjøres tir 9.8. kl 20.15, Vadsøhallen
Varanger Sessions:
Anna Von Hausswolff og festivalkoret
Imella multebær og mygg – en hyllest til Ivar Thomassen
Sami Stage Lab: Emma Elliane Oskal Valkeapää, Sara Marielle Gaup Beaska og Jon Iver Eira Tellefsen

Samarbeid som gir resultater i nord
- Et talentprogram i tre moduler som Varangerfestvalen her presenterer er spennende for oss, sier daglig leder i Talent Norge Maria Mediaas Jørstad. - Programmet gir et solid fundament for talentutvikling og vi er glade for at vi kan bidra til å sikre muligheter for unge talenter gjennom denne satsingen, sier Mediaas Jørstad og understreker viktigheten av lokale medspillere:

- Samarbeidet med Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge er en av grunnene til at vi nå har fem ulike satsinger knyttet til talentutvikling i Nord-Norge. Vi glade for det gode samarbeidet og ser frem til å følge talentene Varanger Talent Academy og i de andre satsingene videre, sier Jørstad.


Om Varangerfestivalen og Varanger Talent Academy
Talent Norge investerer 2,1 millioner kroner over tre år til Varanger Talent Academy. Programmet mottar i tillegg et årlig bidrag på 150 000 kroner fra Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge og 550 000 fra Eni Norge. Varanger Talent Academy er knyttet til Varangerfestivalen, Nord-Norges største festival med fokus på jazz og egenproduksjon.

Varangerfestivalen kommer ansette en person som på heltid skal jobbe med å få ut egneproduksjonene