Takk for i år!

Varangerfestivalen 2017 er over.
Men FOR en festival vi har hatt!

Aldri før har vel byen kokt sånn av musikk, sang å glede. Overalt har vi møtt smilende mennesker som har vært med om nye kulturopplevelser, danset seg svett eller sunget vekk stemmen sin.

Takk for at dere støtter opp om våre egenproduksjoner:

Northern Soul med Petter Carlsen & Rein Film som på onsdagen åpnet festivalen og gav oss både tårer i øyekroken, samt gåsehud langt opp langs ryggen.

Sami Stage Lab som atter en gang viser hvilket mangfold og kraft det finnes i den samiske musikken.

Anna Von Hausswolff som sammen med festivalkoret ikke levnet noen likegyldig. Sjelden har kirken vibrert sånn av lydbølger og nakkehår som reist seg.

Hyllestkonserten til Ivar Thomassen som ble en varm og verdig konsert til en av våre største tekstforfattere og låtskrivere. En konsert som nå reiser ut på turné i Finnmark.

Vi vil også takke alle våre sponsorer og samarbeidspartnere. Norsk Kulturråd, Eni Norge AS, Kulturnæringsstiftelsen SpareBank1 Nord-Norge, Sametinget, Barentssekretariatet, Finnmark Fylkeskommune, Vadsø Kommune, Scandic Vadsø og Vadsøs lokale næringsliv. Dere er uerstattelige for oss.

Alle dere frivillige som hjelper oss å gjøre uke 32 til en stor folkefest, og en uke vi alltid vil ha tilbake.
Uten dere ingen festival.

Staben. De som jobber under sommeren og omtrent døgnet rundt under festivaluken. Selve hjertet og ryggrad i Varangerfestivalen. Dere er helt fantastiske! Jeg er stolt og beæret over å representere dere.

Sist men ikke minst, vil jeg takke deg som leser dette. Du som har besøkt noen av våre konserter og vært med på å skape denne helt unike festivalen på 70 grader nord. Vi har verdens beste publikum og du er en del av det!
Vi gleder oss til å se deg igjen neste sommer!

Nyt høsten og kanskje ses vi på Kooperativet Kulturscene på noen av våre konserter der. Den 8 august 2018 så åpner vi igjen dørene til landsdelens mest spennende festival.

Frem til da, ta hånd om hverandre!

Mvh
Robert Lundgren
Festivalsjef
Varangerfestivalen