Northern Soul 2017: Petter Carlsen og Rein Film

Har du slutta å drømme i våken tilstand?

Det var spørsmålet jeg stilte meg selv etter at jeg trodde jeg hadde bestemt meg for å takke nei til å lage bestillingsverk for Varangerfestivalen. Morgenen etter overvant jeg tvilen og min noe dramatiske og engstelige side og ringte festivalsjef Robert Lundgren: -"Det er en ære å bli spurt - jeg takker jo ja!". 

Dette blir også tematikken i verket; Drømmer og om det å følge dem, ikke bare i søvnen. Verket kommer til å bli dokumentarisk til tider. Drømmer, angst, kjærlighet og tvil. Det skal handle om det å være menneske, med mitt liv og min reise som utgangspunkt. Livet byr på mye og mangt. Tvilen har vært en viktig motstand i mitt liv. Jeg har ofte spurt meg selv om hvorfor jeg driver med musikken. Det er ingen lett vei. For meg er det ingen annen vei.  

Jeg flytta fra Finnmark i 2001 for å dra på eventyr, lære og bli kjent med andre som drev med musikk. Da turte jeg så vidt å drømme om å være komponist og artist av yrke. Nå har jeg akkurat flytta hjem til igjen til Alta og Finnmark, og synes det er like spennende å komme hjem for å drive med musikk herfra, som da jeg dro ut. 

Hvis man ikke drømmer om noe så har man heller ingen ting å strekke seg etter. 

-      Vi på Varangerfestivalen er meget glad for at Petter sa ja til å gjøre årets bestillingsverk. Petter er en av Finnmarks mest spennende artister og det skal bli utrulig interessant å se hva som kommer åpne årets festival. Jeg er helt sikker på at det kommer til å bli intenst for alle som får oppleve verket, sier festivalsjef i Varangerfestivalen Robert Lundgren.

Northern Soul er Varangerfestivalens flaggskip og er et samarbeid mellom festivalen og Sparebank1 Nord-Norges Kulturnæringsstiftelse. Bestillingsverket er åpningskonsert på festivalen onsdag den 9 august 19:00.
Tidligere Northern Soul har lagets av Hermann Rundberg og Simone Grøtte Rundberg (2014), Kråkesølv (2015) og i fjor var det The Band Called Oh! med verket Guerrilla Gardening.

-      Vi er også glad for at vi er tilbake i vårt hjemfylke Finnmark, med Petter Carlsen fra Alta, sier festivalsjef Robert Lundgren.

Med seg på laget kommer Petter Carlsen ha filmsselskapet Rein Film, også dem fra Finnmark.