Internasjonal egenproduksjon!

Varangerfestivalen smeller til med en av sine største egenproduksjoner på flere år. Det internasjonalt anerkjente Islandske bandet Sólstafir skal lage en konsert sammen med Scene Finnmarks Ensemble Noor og festivalens eget 40 personer sterke kor.
Bandet Sólstafir regnes som det neste store bandet fra Sagaøya i vest. De turnerer allerede verden rundt til fantastiske anmeldelser. Konserten på Varangerfestivalen blir en helt unik forestilling, hvor Nils Anders Mortensen fra Ensemble Noor skal skrive nye arrangement for stryk og kor. Dette blir første gang bandet gjør konsert med både stryk og kor.

-    Dette er noe av heftigste vi har gjort på lenge, og noe vi har jobbet med i snart 1 år. Sólstafir er noe av det heftigste du kan se på en scene i dag, og at få sette dem sammen med stryk og kor fra oss og Russland blir noe helt utrulig. Dette bandet kan beskrives som et Sigur Rós på vreng, med storslåtte og magnifikke låter som samtidig har nerve og ikke er redd for å ta i.  At vi har klart å få dem til Finnmark og Varangerfestivalen er neste sensasjonelt med tanke hvilke scener dem spiller på ellers. Jeg sjøl gleder meg som et lite barn til dette, og det anbefales å ikke gå glipp av denne forestillingen, sier en merkbart entusiastisk Robert Lundgren festivalsjef for Varangerfestivalen.

Dagens slipp fra Varangerfestivalen inneholder intet mindre enn 5 lender. Island, Finland, Norge, Russland og Tyskland.

-    Dette er noe av det vi synes er det artigste med Varangerfestivalen. Det at vi kan presentere artister og band som du kanskje aldri har hørt om, band som kun spiller i Vadsø, men som samtidig blåser publikum av banen. Det er kanskje det mest spennende og viktigste for oss som festival, å kunne de overaskende hakeslippene til publikum. O jeg tror dette slippet garanterer akkurat det, smiler festivalsjefen.

I tillegg den nevnte egenproduksjonen så er følgende artister klare for Varangerfestivalen 2019: Vamp, Ola Kvernbergs Steamdome, Okra Playground (FI), Äl Jawala (GER) og Treskatresk (NO/RU).