Første slipp – Turbonegro tilbake!

Varangerfestivalen 2018 ble Finnmarks største festivalen med litt over 12 000 besøk totalt over fire dager. Nå er festivalen klar med sitt første store artistslipp til neste sommer.

Turbonegro
Dagny
ISÁK
Lisa Skoglund
Ingeborg Oktober
Marit Sandvik & Nova Onda

-    Dette slippet har et kraftig fokus på kvinner fra Nord. 5 av 6 artister er kvinner fra Nord som alle representerer forskjellige sjangere. Alt fra Pop, vise til Jazz.
Det viser at det koker i vår landsdel, sier festivalsjef Robert Lundgren
-    Så kan man med et smil på leppen si at vi ikke er helt politisk korrekt med å legge til Turbonegro på toppen. Men dette er kanskje Norges største rockeband internasjonalt. *
som i tillegg ferier 30 år som band i 2019. Der kan vi ikke se for oss annet enn at taket kommer løfte på Vadsøhallen fredagskveld, sier Lundgren.

Dagny er sammen med Sigrid og Aurora kanskje Norges største popstjerner internasjonalt, og at hun i tillegg er fra Nord-Norge er utrulig kult. Så blir det også veldig spennende å få opp hyperaktuelle ISÁK. Bandet til stjernekampvinner Ella Marie Hætta Isaksen fra Tana, tar landet med storm om dagen. Konserten på Varangerfestivalen blir bandets eneste i Øst-Finnmark denne sommeren.

-    Det er utrulig kult å kunne få opp Ella med bandet sitt. Det føles som at dem kommer hjem, de spilte her tilbake i 2017, og Ella har sjøl vært med i vår egenproduksjon Sámi Stage Lab. Jeg håper at vi fyller hele hallen torsdagskveld og viser bandet hvor stor pris vi setter på dem, sier Lundgren. Gåsehuden jeg fikk når hun gjorde Máze og Ozan på Stjernekamp var helt uvirkelig.

Lisa Skoglund og Ingeborg Oktober er to artister fra henholdsvis Troms og Nordland. Disse forventer festivalsjefen at flere kommer få hakeslipp av. Oktober gav nettopp ut sitt andre album, «Skjømmingsboka» til stråledende kritikker. Blant annet 5 i Dagsavisen.

-    Vi elsker å gi vårt publikum overraskelser i positiv bemerkning. Disse to artistene har vi klokketro på at dem kommer å gi folk en aha-opplevelse. Det er noe av det sterkeste tekst og melodiskriverne vi har i landsdelen. At begge synger på nordnorsk gjør det bare enda bedre, sier festivalsjefen.

Det siste navnet i slippet er på ingen måte en nykommer, men det kommer til å bli en veldig herlig aften. Loungen i fjor var vår nye satsing på jazzklubben som arena, og den gjorde umiddelbar suksess. Derfor har vi tatt hit en av landsdelens beste jazzvokalister Marit Sandvik, med sitt band Nova Onda.