Cory Henry & The Funk Apostles (US) klare for Varangerfestivalen!

Tofoldig grammyvinner som spilt med P.Diddy, Bruce Springsteen og The Roots!
Cory Henry & The Funk Apostles (US) er klare for Varangerfestivalen 2018.

Dessuten lanserer vi vår nye satsing på jazzklubben som scene. Varanger Late Night Jazz!
The Near Jazz Experience (UK), Rydin, Katarina Barruk (Sapmi), Sigrid Brennhaug, England Brooks (US) og Frode Nymo er alle klare for sommeren festival!

-    Dette slippet er nesten utelukkende dedikert til jazzen. Kanskje den musikksjangeren som er mest lik den jeg selv kommer i fra, pønken.
Dette fordi det i disse to sjangerne som man driter i alt av regler og lover om hva man får gjøre musikalsk, sier festivalsjef Robert Lundgren

Festivalens internasjonale jazzheadliner Cory Henry & The Funk Apostles er en amerikansk bauta av en organist. Henry som også spiller i Snarky Puppy og har vunnet
2 grammys så langt i karrieren. Henry har spilt med storheter som P-Diddy, Bruce Springsteen og The Roots bare for å nevne noen. Til Varangerfestivalen kommer han med et 8 mann
sterkt band og med Henry selv på Hammond og Leslie blir dette en kveld for historiebøkene.
De som var på Snarky Puppy, kan bare glede seg til en konsert med kanskje enda mere frontpersonlighet og vokal.

The Near Jazz Experience er en experimentiell jazztrio fra Londons East End. Ledet av multi-instrumentalist Terry Edwards, som kanskje er mest kjent som saksofonist til blant andre PJ Harvey og Tom Waits.

Rydin er et nytt norsk stjerneskudd som med enkle midler (flygel og cello) lager fantastiske sanger som med en gang kunne ha gått i hvilken tv-serie som helst. Dette er vakkert og skjørt og noe dere må sjekke ut. Med en vokal som trollbinder kan dette være festivalens mest uventende opplevelse!

Katarina Barruk (Sapmi). Fra Storuman i Nord-Sverige kommer denne umesamiske artisten som blander joik med jazz og pop. Hun besøkte Sami Stage Lab hos Varangerfestivalen i 2016 og gjorde et bestående inntrykk. Derfor har vi nå invitert henne tilbake. Barruk ble i 2012 årets Samiske artist på Riddu Riddu-festivalen.

Varanger Late Night Jazz er vår nysatsing på jazzklubben som scene. I det nye vimlearealet utenfor den nye kultursalen blir det hver kveld under festivalen ulike jazzkonserter fra både inn- og utland.
Dette blir en hyllest til de mørke jazzklubbene i USA fast med en nordnorsk vri. Det blir et alternativ til Finnmarkenteltet, fast med sitteplasser og jazz.

Onsdag: The Near Jazz Experience (UK)
Torsdag: Sigrid Brennhaug, energisk og kraftfull, men òg følsom og forsiktig
Fredag: Frode Nymo, altsaksofonist i verdensklasse
Lørdag: England Brooks (US), soul og jazz