Viktor Wilhelmsen

Viktor Wilhelmsen

Vokalisten, gitaristen, låtskriveren og den selvlærte gitarmekkern Viktor Wilhelmsen vokste opp i en bygd sammen med tjue andre fastboende. I mangel på andre fritidsaktiviteter tilbrakte Wilhelmsen allerede som fem-åring mye tid på gutterommet med gitaren i fanget. Med Bob Dylan, Dire Straits, Ole Paus og gammel blues på musikkanlegget ble han inspirert. Da han omsider ble gammel nok til å forlate redet, peilet han seg inn på jazzlinja i Trondheim og etter mange år som gitarist i forskjellige band har han blitt en svært rutinert musiker, og etterhvert også en sanger og låtskriver med særpreg.

Etter at han kom over en sliten kassegitar til 150 kr på Fretex, begynte han å skrive sanger som resulterte i debut-EPen «Miles To Go Before I Sleep» (2014) og hans første fullengder «Riddles and Rhymes» (2015). Etter to utgivelser på engelsk, har finnmarkingen nå tatt i bruk morsmålet på sitt nye materiale. På det nye albumet «Stjolne mea» byr Wilhelmsen på sju spor på finnmarksdialekt.

Med seg på «Stjolne mea» har han Mattis Kleppen på bass, Bjørn Ola Ramfjord Johansen på orgel og Kenneth Kapstad på trommer.

 

Vårbrudd 09. August kl. 20:30 til 21:30