V.Sessions: Johan Airijoki og Malmfältens Rockklubb (SE) + Festivalkorpset

V.Sessions: Johan Airijoki og Malmfältens Rockklubb (SE) + Festivalkorpset

Fra Gällivare utenfor Kiruna kommer en av Nord-Sveriges mest spennende artister som dagen. Johan Airijoki er vanskelig å beskrive som artist, men tenk dere en Winnerbäck marinert i Blues og hjemmebrent sprit, så er vi ikke helt der likevel. Med tekster på norrbotnisk dialekt treffer han like godt på begge sider av grensen.
I Sverige er det Nord-Svenske vemodet en klassiker, på samme måte som korpsmusikken er det i Norge. Men hva skjer når de blandes?
Varangerfestivalen har sammen med produsent Hans Stapnes satt sammen en festivalkorps for anledningen med mellom 10 og 11 blåsere, som skal lage en ny helt ny konsertopplevelse som krysser grensene, både musikalsk og geografisk.
Dette blir helt klart noe man ikke vil gå glipp av!

Om Johan Airijoki

Forestill deg at bluesen i sørlige USA, og hos mørkhårete bomullsarbeidere, i stedet hadde oppstått i Nord-Sverige og hos frosne gruvearbeidere.
Da hadde Johan Airijoki vært sjangerens store navn, og i stedet for Lead Belly's Black Betty, kunne sjangerens epos ha vært "Tomtebloss" eller "Noen ting må brennes".
Dette er helt klart en ren fantasi.
Sjangeren hadde feiret sitt 100-årsjubileum da Johan Airijoki begynte å skrive musikk, i stedet for å skape en ny sjanger fra grunnen, måtte han utvikle den allerede eksisterende Blues til eget uttrykk. La oss kalle det for Inlandsrock!
I Johan Airijokis musikk blir Norrland hørt; bak sine egne vakre melodier lyder snøscootere som kommer hjem fra byen etter en blaut natt.

"Tenk deg et bål i alvorlig minus grader der alkoholholdig damp er synlig i luften. Tenk deg en trubadur som synger for å overleve. Der har du Johan Airijoki." -NSD

Vårbrudd 08. August kl. 20:30 til 21:30