The Late Great (Trio)

The Late Great (Trio)

Med låtskriver Tor Thomassen i spissen har det ferske Tromsø-bandet siden oppstarten spilt en del festivaler (bl.a Bukta, Øya-Natt, Festspillene i Nord-Norge), gjort noen sagnomsuste klubbjobber rundt om i landet og bygd et rykte som et forrykende liveband.
På tampen av 2015 kom første singelen "A Young Lover's Dream" som har gått sin seiersgang på digitale strømmetjenester. (over 120 000 avspillinger på Spotify).
Bandet slapp sitt debutalbum “Songs From The 21st Century” sommeren 2016 som har vekket stor interesse hos musikkanmeldere i både inn og utland. 

Sjangermessig ligger 'Song From The 21st Century' i et folkrock landskap hvor det veksles mellom låter som styres av Thomassens kassegitar og munnspill og låter med større arrangement der hele bandet trykker på. De mer temposterke låtene hinter til den elektriske folkrocken fra 60/70-tallet mens de nedstrippa låtene befinner seg i den tidløse singer-songwriter tradisjonen.
Thomassens intense og tilstedeværende vokal bakkes hele veien opp av et stødig komp, med gode arrangement, smekre piaonolinjer, tøft orgel og smakfullt gitarspill.
 

Finnmarkenteltet 10. August kl. 22:00 til 22:45