Oh Mama! Crew

Oh Mama! Crew

Oh Mama! Crew er et Oslo-basert DJ-kollektiv bestående av 6 damer. Til Varangerfestivalen er det DJ Liz og DJ Helene fra crewet som kommer for å lage fest og holde kurs!

Siden crewet ble startet i 2010 har de spilt på en rekke klubber og events i både inn og utland, turnert på østkysten av USA fem år på rad, spilt i byer som Rio de Janeiro, NYC, London, Vancouver og Cape Town.

Her i Norge har de spilt i de fleste store byene og har spilt på blant annet Øyafestivalen, Vinjerock, Stavern Festivalen, Oslo Afro Arts Festival, Miniøya, Rock Mot Rus, Oslo World og By:Larm, De har og varmet opp for mange artister, som; Snoop Dogg, Wu-Tang Clan, The Game, Konshens, Iyanya, Nelly, Talib Kweli og Coolio for å nevne noen.

I tillegg til spillingen så driver de DJ Skolen i Oslo i samarbeid med Oslo Røde Kors og turnerer med Oh Mama DJ-kurs i regi av Den Kulturelle Skolesekken, Kulturdråpen og i egen regi på ulike institusjoner, asylmottak, ungdomssentre og klubber i hele landet.

På Oh Mama! DJ-kurs på Varangerfestivalen får du opplæring i DJ-utstyret, lært deg å mikse sanger og får et innblikk i hvordan det er å jobbe som DJ og alt det innebærer. Kurset vil ta for seg alt fra opprigg til hvordan de ulike knappene fungerer og hvordan man mikser sammen sanger gjennom både beatmatching og scratching.

Ledet av to erfarne DJ-er, DJ Helene & DJ Liz som til sammen har over 30 års erfaring bak platespillerne, vil deltakerne få spesialkunnskap om et spennende yrke og få en større musikkforståelse og sjangerkunnskap. Alle vil delta aktivt, og det fokuseres på å skape glede og mestringsfølelse gjennom hele kurset.

Finnmarkenteltet 08. August kl. 22:00 til 01:00