Northern Soul: Likholmen

Northern Soul: Likholmen

Kommuniké fra Likholmen:

Vi er som skapt for en slik anledning: Å gå dypt inn i noe over lang tid, og skape et helhetlig univers, med musikk og bilder.

Å få gjøre dette, er som å avholde bursdag, julaften bryllup, barnedåp og begravelse på en gang. Og å gjøre det i Vadsø er som å komme heim, og dra på pilgrimsferd på en og samme gang. 

Som band er vi som stedet vi sogner til; den nordnorske kysten. I tillegg til slitet, farene, ekstremitetene og mørket har jo Nord-Norge vært kjent for en enorm naturrikdom, internasjonalisme, dynamikk og mangfold. 

Men eksakt hva vi kommer til å presentere på årets Northern Soul, og hvem vi samarbeider med for anledningen kan få være en hemmelighet enn så lenge.

Vi er der vi vil være akkurat nå – og det eneste vi kan love når teppet går opp for oss i August, er at det er et år med destillert blod, svett, tårer, saltvann, smilerynker, fysisk poesi og kulminert magi vi kommer for å gi dere.

– Vi har helt siden vi hadde Likholmen på Kooperativet for noen år siden sett for oss denne gjengen på en større scene og drømt om at dem skulle gjøre vårt bestillingsverk Northern Soul. Så når dem i fjor sommer sa ja, så følte vi at brikkene begynte å falle på plass, sier festivalsjef Robert Lundgren.

– Dette blir en nær og sår audiovisuell opplevelse om Nord-Norge anno 2018, noe vi tror Likholmen er skapt for å levere, sier Lundgren.

Likholmen er et band som har base i Nordland, og består av musikere og kunstnere som i tillegg til egne innholdsrike solo-karrierer har funnet sammen for å sette visjonene om Likholmen ut i livet

Bandet har sluppet den audiovisuelle albumet Lillelivet  og EPen Blindskär. Bandet har så langt spilt i blant annet Danmark, Finnland og på Grønland- og spilt på festivaler som Tromsø Internasjonale Filmfestival, Trænafestivalen og Smeltedigelen.

Likholmen er en kombinasjon av musikk og levende bilder, og til Vadsø tar de med seg et par gjester for å kunne gjennomføre sine visjoner i stort format. 

Sjangermessig har bandet så langt kunne plasseres i et melodiøst og lavmælt landskap, der natur-nærhet, de små tingene som omgir oss i tilværelsen, havet, forgjengelighet og horisonter er naturlige tema-valg. Likholmen kompliserer ikke ting, og spiller aldri mer og raskere enn hva som må til for å tegne sine små finstemte scenarioer.

Likholmen består av:

Stefan Sundström (vokal)
Ingeborg Oktober (vokal)
Kåre Riibe Ramskjell (tangenter)
Hallstein Sandvin (bass, elektronikk)
Martin Losvik (live-estetikk)
Æ (gitar)

Northern Soul er delfinansiert av Kulturnæringstiftelsen Sparebank1 Nord-Norge.

Vadsøhallen 08. August kl. 19:00 til 20:30