Marit Sandvik & Nova Onda

Marit Sandvik & Nova Onda

«Tiden fløy av gårde på en sky av energisk sanselighet!», skrev avisa Nordlys etter konserten i Tromsø i 2018.

Det er langt fra Tromsø til Rio de Janeiro, men Marit Sandvik & Nova Onda har omfavnet den brasilianske musikktradisjonen og gitt den et eget «nova onda»- uttrykk, lekent og personlig. Bandet, som ble etablert i 2013, ga ut sin første fulllengder, albumet FLOR i 2018.

Musikken, en blanding av egne originalkomposisjoner med nordnorske tekster og melodier hentet fra Brasils rike musikkflora, har blitt møtt med lovord både fra norsk og utenlandsk presse og blogger, og konsertene gjennom 2018 har likeledes høstet superlativer. Blandingen av brasiliansk og norsk musikk og språk gir bandet et særegent uttrykk, eksotisk og eksklusiv

Bandets seks musikerne står alle frem som sterke stemmer. Marit Sandvik har i en årrekke stått på scenen som jazzsanger og komponist på internasjonalt nivå, med flere utgivelser bak seg og stor anerkjennelse i både inn- og utland. Hun ledet bossa nova-bandet Bossa Nordpå i tolv år der jazzgitaristen Øystein Norvoll var et av medlemmene. Norvoll på sin side har turnert med en rekke nasjonale og internasjonale jazzmusikere.

Trommeslager Simen Iversen Vangen har en mastergrad i brasiliansk musikk, og har i flere perioder bodd i Brasil.
Mange kjenner ham også som tidligere trommeslager i Madrugada, med tre Spellemannspriser på merittlista.

Pianist Eirik Fjelde og bassist Morten Steene gjør begge suksess med neosoulgruppa The band called Oh. Fjelde har siste årene også turnert med pop-artisten Dagny, mens Steene turnerer med rapperen RSP og Thomax. Saxofonist Ola Asdahl Rokkones kombinerer sitt virke som klassisk solist med symfoniorkester og som jazzmusiker i forskjellige konstellasjoner, både nasjonalt og internasjonalt.

Loungen 07. August kl. 23:00 til 00:00