Luison Y Cuba

Luison Y Cuba

   
                    
Bandet Luison og Cuba er et salsaband hovedsakelig inspirert av Cubansk musikk. Luisón har samlet et knippe av de beste latinmusikerne bosatt i Scandinavia. Denne karismatiske gjengen sørger for høy temperatur og høyt musikalsk nivå. Det er vanskelig å sitte stille når cubanske rytmer fra Luison Y Cuba slipper til på et norsk publikum. Besetningen har tilsammen erfaring fra et stort internasjonalt register av latinband på øverste hylle.
 
Gruppen ledes med trygg hånd av den kubanske perkusjonisten, sangeren og komponisten Luisón Medina Capote. Han har som musiker en litt uvanlig bakgrunn som profesjonell fotballspiller med mange landskamper for Cuba bak seg. Som musiker har han blant annet spilt i kronprinsessens bryllup, med Frode Allnæs, Trine Rein, Mambo Companeros, Per Mathiesen, Frode Allnæs, Knut Kristiansen og har mange opptredener bak seg på jazz/worldmusic -festivaler rundt om i inn og utland. Han turnerer med Rikskonsertene som han har jobbet for de siste 20 årene.

På piano finner vi stockholmsbaserte Ricardo Ortega fra Cuba bosatt i Sverige.
Han også utdannet fra Cuba (National school of art) fra han ble uteksaminert i 1990 har han spilt og turnert verden rundt med bl.a Maykel Blanco og med bandet Azucar Negra på verdensturne i tillegg til å ha sitt eget band i Sverige. (Richard Ortega y La advances).

Hades Hernandez (perkusjon) kommer fra Trinidad, Cuba, en meget dyktig og energifull perkusjonist og trommeslager. Han flyttet til Norge og Bergen i 2007, etter et syv års opphold i Spania som profesjonell musiker. Her hjemme spiller han også dessuten  i Timaorkesteret Orquesta Cuba Tropical  i Bergen, Luison y su Sonora og  Timbasón. Han har også opptrått på flere latin og jazzfestivaller rundt om i Norge men ulike besetninger.


På Trombone finner vi Øyvind Brekke (Oslo), jazzmusiker, komponist og orkesterleder, kjent fra en rekke samarbeid og innspillinger. Han  har studert ved Jazzlinja (NTNU). Han etablerte The Source som har avstedkommet flere plateutgivelser.  Ellers har han bidratt for Trondheim Jazzorkester, Knut Kristiansen, Jacob Young, Trygve Seim, Come Shine, Norske Store Orkester og Chick Corea.

Jan Miklos Bogdan, Bass (Stockholm)

Pierluca Taranta gitar (Oslo)

 

Finnmarkenteltet 11. August kl. 23:00 til 00:00