Julietnorth

Julietnorth

Julietnorth, med felespiller Julie Alapnes i spissen, gjør det stort om dagen og høster strålende kritikker og lovord for sine konserter og for singelen "Naustet" / "Få ut fingern". Bandet slipper sitt debutalbum i starten av februar og kommer til Varangerfestivalen onsdag 8. august. 

Julietnorth er Julie Alapnes på fele og sang, gitarist og sanger Petter Carlsen, perkusjonist Aleksander Kostpoulos og Halvard Rundberg på trøorgel og gitarer. Supergruppa fra nord har sammen skapt et energisk, kjølig og friskt sound hvor nordnorsk folkemusikk møter drivende trommer, rocka barytongitar og drømmende vokal. De vakre og finurlige slåttene trives i dette filmatiske landskapet, hvor Julies karakteristiske felespill og trøorgelet Leon utgjør en viktig grunnstamme. 

Dette er sterkt. Gripende. Varmt. Dette er midnattssola og mørketida tvunnet inn i hverandre. Dette er musikk som får deg til å ville løpe rett ut i nysnøen, naken, for å lage snøengler. I neste øyeblikk, en gammel venn du ikke har snakket med på lenge, som du får lyst til å ringe. Bare fordi. Det sier forfatter Sanne Mathiassen om Julietnorths debutalbum.

Kultursalen 08. August kl. 21:30 til 22:30