Ingrid Marie Willassen

Ingrid Marie Willassen

Ingrid Marie Willassen feirer 25 år som musiker i Scene Finnmark og feirer dette med egne solo-konserter. Ingrid Marie varter opp med godbiter fra en lang karriere. Konserten blir en reise i musikkens verden, gammelt og nytt fra fiolin-repertoarets drops-pose. Det blir musikk av Prokofieff, Bartok, tango, slåtte-spel, og ur-framføring. Vi lover en nær, varm og hyggelig stund, med en av Scene Finnmarks aller fremste utøvere.

Ingrid Marie Willassen er fra Bergen, men har sterke røtter i Nord-Norge. Hun er utdannet i Oslo med Leif Jørgensen og Arve Tellefsen som lærere. Fra 1984 og 1991 studerte hun hos Prof. Ernst Kovacic ved Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Wien med avsluttende Diplomeksamen. I 1991-92 jobbet hun som gruppeleder og 3. konsertmester i Trondheim Symfoniorkester. Samtidig hadde hun et studieopphold i USA hos fiolinisten Camilla Wicks.

Ingrid Marie har turnert med Det Norske Kammerorkester i Europa og USA, og høsten 1992 begynte hun å jobbe som lansdelsmusiker i Ensemble Noor i Alta. I 1993 ble hun kåret til Årets Debutant under Festspillene i Harstad.

I 2008-09 hadde Ingrid permisjon fra Ensemble Noor og spilte i Bergen Filharmoniske Orkester, men hun savnet den fine jobben sin og kom tilbake igjen til Alta. Tett samarbeid i Scene Finnmark med blant annet artister som Sigvart Dagsland, Anne Grete Preus og Ola Bremnes betyr også mye for Ingrid. På fritiden er Ingrid Marie svært aktiv, og løper blant annet maraton.

Medvirkende:

Ingrid Marie Willassen-fiolin

Ingrid Klokkersund Byrt-piano

Vadsø Kirke 09. August kl. 17:00 til 18:00