Ingeborg Oktober

Ingeborg Oktober

Ingeborg Oktober fremfører nordnorsk visesang i pop, folk og rock-form, enten alene med gitaren, eller med smakfullt og minimalistisk komp. Sjangermessig har låtene blitt beskrevet som «vakre, fengende melodier med tekster som utfordrer lytteren til å høre ekstra godt etter».

Hun vant Spellemann i vise-kategorien for albumet Skjømmingsboka som ble sluppet i november 2018, og hun er nå nominert til den ærverdige Edvard-prisen (TONO) for teksten til låten Skjømming. Det kritikerroste andrealbumet fikk blant annet terningkast 6 hos The Wilmhelsens, og 5 i Musikknyheter, Viser, iTromsø og ikke minst Dagsavisensom beskrev albumet slik:

«Albumet er perfekt komponert (…) En av de norske artistene som har størst potensial for å bli folkekjær».

Geir Rakvaag, Dagsavisen, november 2018

«Hårreisende vakkert og gripende. En annerledes plante i en norsk artistfauna og visetradisjon (…) skildringene er såpass finurlige at jeg blir oppriktig nysgjerrig på hvordan Ingeborg Oktober ville ha levert som kåsør eller forfatter.»

Helge Skog, Feedback

Som liveartist kan hun blant annet skilte med live opptreden på årets Spellemannsprisog den ærverdige headlinerkonserten i Kirkhelleren på Trænafestivalen i år, som ble beskrevet på følgende vis:

«Foran mikrofonen har hun en tydelig tilstedeværelse som det er umulig å ikke legge merke til. (…) Det føltes ekte og ærlig, og fullstendig ujålete.»
Leif Steinholt, Helgelands blad, juli 2019

«Hun holder da også publikummet (…) forrest på stolene, hele seansen gjennom. De oppmøtte er synlig fjetret, og det er peise stille både mens hun snakker og under låtene, kun avbrutt av ekstatisk applaus mellom numrene».

Egon Holstad, iTromsø, desember 2018

BIOGRAFI

Parallellt med soloprosjektet har hun turnert nasjonalt og internasjonalt som frontfigur i det audio-visuelle bandet Likholmen med blant andre Stefan Sundström og Erling Ramskjell. Bandet ble etablert i 2015 og har gitt ut ett album, Lillelivet (2015) og en EP, Blindskär (2016). Bandet har spilt på festivaler som Arctic Sounds (GL), Out of Season (DK), Festspillene i Nordnorge og TIFF (Tromsø internasjonale filmfestival). I 2018 gjorde de det ærverdige bestillingsverket Northern Soul for Varangerfestivalen.

Ingeborg Tiltvik (f. 1994) gjorde sin første konsert som Ingeborg Oktober i 2010, og har siden skrevet og sluppet to soloalbum, Hjerteræk (2014) og Skjømmingsboka (2018), en EP og en rekke singler. Hun vant Spellemannsprisen i Viser for andrealbumet, og er den yngste som har vunnet prisen siden Lillebjørn Nilsen i 1974. Hun har spilt på festivaler som Bylarm, Trondheim Calling, Trænafestivalen og Arctic Sounds (GL).

Vadsø Kirke 10. August kl. 17:00 til 18:00