Hellbillies

Hellbillies

Med mer enn 1700 konserter i løpet av deres per i dag 28 år lange eksistens har bandet kjørt opp og ned gjennom «eit litt for langstrakt land» mer og lenger enn de fleste. De har praktisk talt aldri stoppet.
– The neverending tour, ja… Hellbillies-vokalist Aslag Haugen drar på det. – Vi måtte ta et års opphold da jeg brakk nakken, men det var jo av ren nødvendighet. Ellers har det gått mer eller mindre i ett. Vi har spilt mer enn 1700 konserter. Det er jo helt vilt når du begynner å tenke på det, så det bør man kanskje ikke, ler han.

Fra Hellbillies’ startet som et coverband med gjendiktninger av amerikanske countrylåter har de endret seg kraftig og blitt et fullblods rock’n’rollband, men hele tiden holdt fast ved den lokale forankringen fra Hallingdal. Aslag har tidligere uttalt at han raskt ble forbauset over hvor godt tekstene gikk hjem også andre steder i landet som viste seg å ha tilsvarende figurer som Syver, Jimmy Embrik, Birgjit og andre skikkelser fra Arne Moslåttens tekstunivers.

Vadsøhallen 07. August kl. 22:45 til 00:15