Frøydis Grorud

Frøydis Grorud


Grorud er utdannet ved Agder musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole. Hun spiller blant annet med Torun Eriksen, og i bandene Vintermåne og Trio de Janeiro. I mars 2009 kom hennes første solo-CD,

 Himmeldryss – en instrumentalplateder hun tolker kjente salmer. Hun har også gitt ut jazzplaten Melting Sound på Jazzland Recordings med Bugge Wesseltoft som produsent. Andre utgivelser er jazz/salmeprosjektet Psalmfulness med pianist og organist Ulf Nilsen, folkemusikk/jazz-prosjektet Blåsang (Jazzland rec.) og julealbumene Stille som snø og Sanger om glede og fred, sistnevnte i samarbeid med vokalist Torun Eriksen ( begge Jazzland rec.). Frøydis Grorud var medkomponist på CD-en Markblomster og potteplanter, – en plate hvor Grorud sammen med medkomponist Espen Gjelstad Gundersen tonesatte 15 utvalgte dikt av Henrik Ibsen.

Hun er fast saksofonist i husbandet til det populære NRK-programmet Beat for beat.
I tillegg har Grorud samarbeidet med en rekke av landets artister og musikere, alt i fra jazzmusikerne Bugge Wesseltoft og Audun Kleive til Nora Brocksted, Lill Lindfors og Erik Bye.

Hun mottok Telemark fylkeskommunes kulturpris i 2010.

Loungen 10. August kl. 23:00 til 23:59