Ellen Andrea Wang

Ellen Andrea Wang

Bassist og vokalist Ellen Andrea Wang gav ut sitt sitt nye album Blank Out 15. september på Jazzland Recordings.

Hun har skrevet all musikk på albumet og vært produsent. Blank Out viser en musikalsk videreutvikling av hennes særegne sound som er både vital, fengende og melodiøs. Wang har aldri vært redd for å utfordre sjangere, der hun blander pop-elementer inn i sin jazzmusikk.

«Selve utformingen av Blank Out har vært et viktig og spennende prosjekt for meg», sier Ellen Andrea Wang.

«Tekstene er blitt til i et samarbeid med tekstforfatter Martin Hagfors og musikken ble spilt inn i studio i løpet av få dager med Andreas Ulvo på tangenter og Erland Dahlen på trommer. Jeg tenker at Blank Out handler om at vi noen ganger har lyst til å slette, fjerne (blanke out) det som er vanskelig, men det enkleste er ikke alltid det beste. Noen ganger må en stå i det og ta ansvar».

Det har gått 3 år siden bassisten og vokalisten Ellen Andrea Wang ga ut sitt kritikerroste debutalbum Diving. Kort tid etter Wangs solodebut ble hun headhuntet av trommeslagerlegenden Manu Katché (Sting, Peter Gabriel, Joni Mitchell) og ble med han på verdensturné. Wang har det siste året også spilt med store artister som Sting og Marilyn Mazur i tillegg til sine egne band (Pixel, EAW)

I 2016 utnevnte The Guardian henne som en av dagens mest interessante jazzmusikere: «A commanding presence in any ensemble she plays in, her soft tone and vocal precision are always counterbalanced with heavy and assertive grooves from her double-bass, interlocking with drummers, jazz, pop and groove alike». – The Guardian

Kultursalen 10. August kl. 21:30 til 22:30