Drive-in for Lydkunst

Drive-in for Lydkunst

«Drive In for Lydkunst» er et sol- og vinddrevet lydgalleri, og årets kunstprosjekt under festivalen. Galleriet som er utformet som en steinskulptur og skal stå ute i landskapet. Du vil kunne oppleve samtidens lydkunstnere som bilist, syklist eller gående. Prosjektet har vært vist flere steder i Norge og utlandet og skal være med å løfte frem nordisk lydkunst og lydkunstnere. Det vil være mulig å lytte til et utvalg av lydkunstnere som har vært med tidligere. I tillegg er det i Vadsø invitert inn to nye norsk/samiske kunstnere som vil komponere helt nye verk til utstillingen: Elin Øyen Már Vister og Elina Waage Mikalsen.

Siden 2013 har Drive in for lydkunst presentert mer enn 50 forskjellige nordiske og internasjonale lydkunstnere. I 2018 markerte galleriet 5 år med 3 Drive In´s: en i Østfold og en på Hadseløy i Vesterålen samt en i Reykjavik. I 2019 deltar lydgalleriet på Varangerfestivalen og på Suomi Art Fair 19 i Helsinki, Finland.

Kunstnere i prosjektet er Charlotte Piene, François Martin, Ylva Trapp og Frida Krohn, Joakim Blattmann, Kristine Marie Aasvang, Snorre Sjønøst Henriksen, Ingvild Langgård, Tine Surel Lange, Linn Halvorsrød, Reni Hoffmüller, Elin Øyen Már Vister og Elina Waage Mikalsen.

Åpningen av ”Drive in for Lydkunst” ved Vadsø kunstforening starter ved gamle Narvesen, Rådhusgata 6, kl 19.00 mandag 5.august 2019.

Rådhusgata 5 05. August kl. 19:00 til 21:30