Daniel Herskedal Quartet

DANIEL-1167 WEBDaniel Herskedal Trio

Av og til kommer det plater og artister som er balsam for øre og sjel. Daniel Herskedal Trios siste album "Slow Eastbound Train" fra 2015 er en slik plate. 

Albumet ble spilt inn sammen med Eyolf Dale (piano), Helge Norbakken (perkusjon) og Trondheimssolistene, og de har siden spilt flere titalls konserter i Europa og Asia. Konserten på London Jazzfestival i 2015 anmeldte JAZZMAN som: "A genuine triumph and a definite festival highlight". All About Jazz-reporter og forfatter Luca Vitali kåret konserten på Turner Sims i Southampton til årets konserthøydepunkt i 2016. 

I februar 2017 kommer han med nytt album: The Roc, som refererer til fabeldyret fra arabisk mytologi. Herskedal har de siste årene samarbeidet med arabiske musikere og vært på turnéer og studiereiser i Palestina, Syria og Libanon. Musikken på The Roc er dypt inspirert av disse musikalske møtene. 

Dette kommer å bli en av de mest spennende og nydelige konsertene under årets Varangerfestival. Trioen gjestes denne gangen av strykere. 

Kooperativet Kulturscene 09. August kl. 21:30 til 22:30