Benjamin Mørk

Benjamin Mørks sound og spillestil, Mekanisk Piano, er en direkte konsekvens av at han kjøpte et slitent gammelt flygel, spraylakkert i blå Volvo-metallic. I stedet for å late som det var et nytt konsertflygel så fjernet han alle løse og unødvendige deler og oppdaget mange mekaniske, annerledes lyder på innsiden av instrumentet.

Gjennom et system av hjemmelagde mikrofoner kan vi nå høre disse lydene fra f. eks. når man løfter tangentene og trykker ned pedalene. Dette er en spesiell type minimalistisk pianomusikk, kombinert med elektronikk.

Benjamin Mørk er fra øya Senja i Nord-Norge. Hans musikalske inspirasjoner strekker seg fra Esbjørn Svensson, Sergej Rachmaninov og Ryuichi Sakamoto til Ben Frost, John Hopkins og Bicep. Han har vært turnerende musiker i 10 år, og de to siste har han turnért sammen med Mari Boine.

«I think my spine would have been just as frozen if I were to listen to it during summer[…]»
(Nya Upplagan, Sverige)

Som 26-åring var han tidenes yngste festspillprofil ved Festspillene i Nord-Norge. Han har gitt ut to album med piano, kontrabass, gitar og trommer – Karasho (2013) og Meantime Lifetime (2015). 8. februar 2019 kom Resignasjoner I-IV (fire stykker for mekanisk piano) og med det også hans retur til pianoet.

Kultursalen 10. August kl. 21:30 til 22:30