Årabrot

Årabrot

Gjør deg klar for å få stillheten knust!

“Årabrot, majestetisk. Kjetil Nernes freser og befaler, gjerne med dårlig skjult teatralsk tilnærming, mens bandet sørger for både framdrift og ryggdekning. Det låter stort av Årabrot live.” Liveanmeldelse, Haugesund Avis, terningkast 5.

Årabrot slapp 7 september 2018 sitt mest omfattende album så langt – “Who Do You Love” på Pelagic Records. Albumet terningkast 6 fra iTromsø, og terningkast 5 i Aftenposten, Dagsavisen, Haugesunds Avis og Klassekampen.

Spellemannsprisvinnerne i Årabrot bærer med seg alle kjennetegn på et sonisk spekter av forseggjorte avvikelser, en verden full av friksjon mellom disharmonisk støy, og øyeblikk av harmonisk lindring.
Men det er mer enn støy-rock i Årabrots heksebrygg:

“Jeg er interessert i store følelser, enten det er stillhet eller ekstrem støy”, sier bandsjef Kjetil Nernes, “Jeg bryr meg egentlig ikke om hva som er imellom, den såkalte «middle-of-the-road» er jeg ikke interessert i. Bibelen passer veldig bra der. Jeg bruker den tematisk hele tiden”.

Det er dermed ingen overraskelse at sangeren og gitaristen har etablert seg i en gammel kirke i Dalarnas skoger, på landet i Sverige. Der bor han med sin kone, popsangeren Karin Park – det er også der bandet hans øver og spiller inn; omgitt av pianoer, orgler og hundrevis av gamle bibler som lå igjen i kirken etter at menigheten døde ut. Dette geistlige miljøet har vist seg å være et glimrende kreativt bakteppe for et band som lyrisk sett har fokusert på temaer som sex, død og gjenstridighet.

Kooperativet Kulturscene 08. August kl. 00:30 til 01:30